Näin nautit luonnon eduista mukavasti kotonasi

Nykyään emme vietä läheskään tarpeeksi aikaa ulkona. Kehittyimme elämään luonnollisissa elinympäristöissä ja siten kehomme sopeutui tähän tosiasiaan. Sitten tapahtui teollinen vallankumous ja ympäristömme muuttui urbaanimmaksi. Nyt elämme olosuhteissa, jotka eivät edistä optimaalista terveyttämme, ja maksamme siitä hinnan energiatasollamme, tuottavuudellamme ja yleisellä hyvinvoinnillamme.

Ratkaisu on yrittää löytää tapoja vastustaa tätä trendiä ja varmistaa, että kotiin palattuamme löydämme tapoja hyötyä luonnonmukaisemmista ympäristöistä. Tässä tarkastellaan joitain muutoksia, joita voit tehdä kotonasi ja jotka tekevät tämän mahdolliseksi ja jotka lisäävät tuottavuuttasi, terveyttäsi ja paljon muuta.

Puutarhanhoito
Ensimmäinen ja tärkeämpi vinkki on yksinkertaisesti sijoittaa upeaan puutarhaan. Tämä antaa sinulle luonnonkauniin paikan, johon voit vetäytyä työpäivän jälkeen, jossa et ole puhelimen soiton alla ja jossa voit levätä nurmikolla aurinkoisena iltapäivänä.

Samalla kun kasvatat ja ylläpidät kaunista puutarhaa, saat tästä myös jotain, jota voit katsella vaikka sisätiloista lasiovien läpi. Pelkästään vihreiden ympäristöjen katsomisen on osoitettu auttavan alentamaan sykettä ja verenpainetta sekä eliminoimaan kortisolia, joten tällä voi olla syvällisiä terveyshyötyjä.

Kasvit sisätiloihin
Pelkästään kasvin katsominen voi auttaa parantamaan terveyttäsi, joten saatat miettiä, voitko tällä myös parantaa terveyttäsi katsomalla ruukkukasveja… ja vastaus olisi kyllä! Järjestä kotiisi ruukkukasveja, ja tutkimusten mukaan tämä auttaa sinua vähentämään stressitasoasi ja tuntemaan olosi yleisesti rennommaksi ja rennommaksi.

Itse asiassa jopa vihreiden asioiden maalaaminen voi vaikuttaa syvästi!
Raitista ilmaa ja valoa
Vihreys on kuitenkin vain yksi tärkeä osa ulkona vietettyä aikaa. Tärkeää on myös kaksi muuta ainesosaa: raitis ilma ja valo. Jos haluat hyötyä valosta, kannattaa jälleen harkita isojen ikkunoiden lisäämistä kotiisi ja ajoittain avata niitä, jotta saat auringon täyden vaikutuksen ihollesi. Tämä rohkaisee sinua tuottamaan enemmän D-vitamiinia, mikä puolestaan ​​vahvistaa luusi vahvuutta ja auttaa sinua nukkumaan sikeämmin yöllä (millä itsessään on useita erittäin tehokkaita etuja).
Tehostaaksesi tätä vaikutusta voit myös auttaa valoa lisääntymään sisätiloissa. Voit tehdä tämän esimerkiksi maalaamalla seinät valkoisiin tai vaaleisiin väreihin, jotta valo pomppaa enemmän ympäri huonetta. Järjestä peilit oikein ja voit parantaa tätä vaikutusta entisestään.

Samoin ikkunoiden avaaminen auttaa lisäämään raikasta ilmaa, joka on hyvä keuhkoille, ja auttaa pääsemään eroon homeitiöistä ja bakteereista, jotka muuten voivat kiertää ajan myötä.

Oman kasvattaminen
Jos aiot tehdä kaikki nämä asiat luodaksesi luonnollisen ympäristön kotiin, miksi et menisi askelta pidemmälle ja aloita omien hedelmien ja vihannesten kasvattaminen? Kun teet niin, saat kaikki samat hyödyt auringosta ja luonnosta epäsuorasti: kotimaasi kasvit imevät ne maaperän ja lehtiensä kautta, ja saat sitten kaikki nämä ravintoaineet, kun syöt niitä myöhemmin. .

Luonnollisia kosketuksia
On monia muita tapoja parantaa terveyttäsi ja hyvinvointiasi tekemällä kodistasi “luonnollisempi” muilla tavoilla. Suihkulähde voi jäljitellä soljuvan puron ääntä ja auttaa esimerkiksi rentoutumaan entisestään, kun taas jopa kivilattioilla voi olla samanlaisia ​​vaikutuksia.

Comments are closed.